Trends voor je vloer in 2022 – stijlvolle nieuwe looks voor de basis, je vloer.  

Iedereen is wel bekend met de gebruikelijke deurmatten en vloerkleden. Meestal zijn ze niet heel spannend, maar doen ze wel hun werk. Meer heb je ook niet echt nodig zou je denken, want het is maar een deurmat. Die tijden zijn voorbij! Het is tijd om je vloer wat love te geven en om het aan te kleden met iets wat past bij jouw persoonlijkheid. Dit is in de afgelopen periode steeds en steeds populairder geworden. Je ziet steeds meer grappige teksten, kleuren, vormen en noem maar op langskomen. Het is namelijk toch leuk om een de indruk bij de deur voor je visite zo memorabel mogelijk te maken. Op Pinterest en TikTok kan je al een hoop inspiratie opdoen voor wat voor mat jij thuis neer kan leggen, maar om het makkelijk te maken hebben we de grootste trends voor jou op een rijtje gezet! 

  • “Terugvallen in oude patronen.” 

Tot voor kort waren tapijten en vloerkleden meestal effen, neutraal en beperkt tot een klein aantal ruimtes in je woning, maar tapijten met patronen komen nu weer helemaal terug en het liefst in heel je huis! Met een opvallend patroon op je vloer zet je een hele sterke designtoon dus wees niet bang om een risico’s te nemen en zie de vloer als het belangrijkste canvas van de kamer! 

  • “Het is tijd om kleur te bekennen!” 

En wij kiezen voor kleur! Alle regels omtrent kleuren zijn de deur uit. Kleine ruimtes vragen om felle en sprekende kleuren om de ruimte een nieuw leven in te blazen. Het is tijd dat je vloer een aandachtspunt wordt en een statement maakt. De ogen zijn meestal gericht op wat er aan de muur hangt, maar volgens interieur designers kijken mensen steeds vaker naar beneden. Wat laag ligt, daar moet ook over nagedacht zijn.  

  • “Dat is zo rond als een O.” 

Denk even aan een deurmat of vloerkleed. Er bestaat een grote kans dat je denkt aan iets wat op de grond ligt en vier hoeken heeft. Ronde matten zijn een supergrote trend in 2022! Dat komt omdat ronde vloerkleden het rechthoekige meubilair doorbreken. Niet alleen het interieur en meubels zijn rechthoekig of vierkant, maar ook de kamer zelf. Heb jij dus veel meubels die rechthoekig of vierkant zijn, dan is het aangeraden om voor een rond vloerkleed te kiezen. 

  • “Kunst baart gunst.” 

Grappige teksten, onze favoriete karakters van de TV, je voetbalclub, je naam, enzovoort. Je kan alles wat je wil op je vloer gooien, maar een stukje kunst op de vloer is ook niet meer ongekend. Wie zegt dat kunst alleen aan de muur hangt? Een design op je vloer, dat is waar het in 2022 om draait. Laat je favoriete kunstwerk bedrukken op een mat en leg hem neer in je woning. Je zult zien wat voor impact een vloer met kunst op de hele sfeer in je woning zal hebben! 

  • “Hij voert duidelijk het hoogste woord!” 

En wie is hij? Hij is de deurmat met tekst. We kennen ze allemaal wel en dit zijn ook jarenlang onze enige opties geweest voor iets meer spanning en sfeer voor je deur.  Uiteraard is het met woorden ook heel makkelijk om je persoonlijkheid uit te drukken en zal dit ook niet snel verdwijnen. Je kunt alle kanten op en er zijn maar weinig uitspraken die niet beland zijn op een deurmatje. Toch blijven ze wel leuk, vind je niet? Je kan het namelijk zo bont maken als je zelf wil. Ook makkelijk om zo berichten achter te laten voor de buren, toch? 

Zoals je kunt zien zijn er genoeg manieren om wat aandacht te geven aan je vloer. Het maakt niet uit hoe je het doet, zolang je het maar doet. Perspectieven en prioriteiten veranderen, alles schuift op of verplaatst zich. Waarom moet al het moois altijd op ooghoogte zitten? Het zal je verbazen hoeveel moois je tegenkomt als je volledig om je heen kijkt. Eigenlijk heel passé om al het moois te beperken tot een enkele plek als je erover nadenkt, toch?